موضوعات: "پژوهش" یا "اينفوگرافي و بروشور" یا "طلبه نوشت" یا "عطر قلم" یا "معرفي كتاب" یا "مهارت افزايي" یا "نشست علمي پژوهشي" یا "هفته كتاب" یا "هفته پژوهش"

نقش نماز در تقویت امنیت اجتماعی جامعه اسلامی

نام طلبه: زهرا زريني
چکیده

امنیت اجتماعی همواره از جانب کسانی تهدید می‌گردد که شخصیت فردی آنها به دلایلی مورد اهانت قرار گرفته است و کرامت نفس آنها از بین رفته باشد، چنین افرادی از انجام بزهکاری و جنایت‌های اجتماعی ابایی ندارند و جامعه از شر آنها ایمن نیست. در مقابل آن کرامت نفس آدمی را از هرگونه گناه فردی و اجتماعی باز می‌دارد. بنابراین برای برقراری در امنیت اجتماعی یکی از راهکارهای اساسی و مهم تقویت عوامل عزت آفرین و کرامت بخش است. تا افراد جامعه با تمسک به آن از ارتکاب گناه، حتی در خلوت دوری کنند. در نتیجه انسانی که از تربیت الهی برخوردار است نه در عرصه زندگی فردی و نه در عرصه زندگی اجتماعی تهدیدی برای امنیت و آسایش جامعه ندارد و یکی از راه‌های رسیدن به کرامت نفس بدون شک امر مقدس نماز است چرا که نماز حلقه اتصال انسان با خداوند است که یکی از صفات او «کریم» یعنی بزرگوار است و یقینا انسانی که با خداوند ارتباط دارد رنگ خدایی می‌گیرد و کریم و عزیز می‌شود و هرگز نفس خود را به گناه آلوده نمی‌کند و جامعه از جانب او در امن و آسایش است. هدف از نگارش این مقاله اهمیت به امر نماز به عنوان یکی از عوامل اصلی ایجاد امنیت در جامعه اسلامی است که به صورت توصیفی تحلیلی که به صورت کتابخانه‌ای صورت گرفته است.

کلیدواژه: اسلام، امنیت اجتماعی، جامعه اسلامی، نماز، نمازگزار.

 

براي مطالعه و دريافت اصل مقاله به معاونت پژوهش حوزه الزهرا سلام الله عليها مراجعه نماييد.

تاثیر ورزش در سلامت از دیدگاه اسلام

نام طلبه: عاطفه اصانلو
چکیده

از منظر اسلام، سلامت به عنوان هدیه و موهبتی بزرگ از جانب خداوند به انسان عطا گردیده است. سلامتی در ادیان الهی بعد از توحید یکی از بزرگترین نعمت های خداوند به بندگانش محسوب می­گردد. هدف از این مقاله این است که ورزش از نظر اسلام جمع مال و شهرت نیست بلکه وسیله­ای برای خدمت به خلق و بهتر از عبادت ناخالصانه است و در نهایت نزدیکی به خداوند می­باشد. در این مقاله به شیوه توصیفی تحلیلی پرداخته شده است. در قرآن کریم از توانایی بدنی و جسمی برخی بندگان الهی به عنوان یکی از اعمال قابل ستایش یاد شده و در روایات پیامبران و امامان معصوم برخی از انواع ورزش ذکر شده و برای داشتن یک برنامه ورزشی منظم و روزانه بسیار تاکید شده است. طبق شواهد تاریخی برخی از رشته­های ورزشی در زمان پیامبر و امامان معصوم مرسوم بوده است و آن بزرگواران مردم را به یادگیری آن تشویق و خودشان نیز در آن ورزش شرکت داشتند. در عصر کنونی که فعالیت های طبیعی بشر جای خود را به صنعت و ماشین داده است ورزش و فرهنگ سازی آن در جامعه امری مهم و ضروری بوده و نیاز به آثار سازنده فردی و اجتماعی آن بیشتر احساس می‌شود که این از نتایج مهم ورزش کردن می­باشد.

کلیدواژه ها: ورزش، نشاط، سلامت، حرکت بدنی

 

براي مطالعه و دريافت اصل مقاله به معاونت پژوهش حوزه الزهرا سلام الله عليها مراجعه نماييد.

نقش اقتصاد مقاومتی در پیشرفت جامعه اسلامی

نام طلبه: فاطمه محمدی
چکیده

این مقاله با هدف نقش اقتصاد مقاومتی بر پیشرفت جامعه اسلامی نگارش شده است. در این راستا منبع اصلی ما بیانات مقام معظم رهبری در طی سال‌های اخیر درخصوص اقتصاد مقاومتی است. در باب پیشرفت جامعه اسلامی، مهم ترین اصل افزایش توان اقتصادی جامعه است که در این زمینه علاوه بر حمایت های دولتی، سیاست‌گذاری های متناسب با اقتصاد مقاومتی و عدم وابستگی اقتصاد جامعه به اقتصاد تک محصولی نیازمند حمایت خود مردم از تولید داخلی می‌باشد. پرسش اصلی این مقاله این است که اقتصاد مقاومتی چه تاثیری بر پیشرفت یک جامعه اسلامی خواهد داشت؟ دراین مقاله که به روش کتابخانه ای تدوین شده است، به شرح اقتصاد مقاومتی در ادبیات مختلف بویژه ادبیات قرآن در خصوص اقتصاد مقاومتی پرداخته شده است. سپس با توجه به اهمیت موضوع نقش اقتصاد مقاومتی در اقتصاد ایران و معیارهای اقتصاد مقاومتی شرح داده شده است. شرح مختصری بر تجربه‌ دیگر کشورها بر اقتصاد ارائه شده است که در پایان موضوع اصلی یعنی تحلیل اقتصاد مقاوتی با تکیه بر دو موضوع نصاب اقتصاد مقاومتی و دسترسی دولت به منابع درآمدی ارائه شده است که با توجه به نموداری موجود در این بخش و مطالعه مطالب که با توجه به تحلیل‌های دکتر خاندوزی نگارش شده است برای خواننده قابل فهم خواهد بود.

کلید واژه‌ها: اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید، سیاست‌گذاری ، اقتصاد جهانی ، نفت،پدیده انقلاب

 

براي مطالعه و دريافت اصل مقاله به معاونت پژوهش حوزه الزهرا سلام الله عليها مراجعه نماييد.

تاثیر ازدواج در تامین بهداشت روان از منظر قرآن

نام طلبه: سعیده اردنجی
چکیده

در حالی که جهان با سرعتی وصف ناپذیر به سمت صنعتی شدن و دنیایی عاری از سختی ها، سختی ها و پیشرفت های عمیق تکنولوژیک در حال حرکت است، همچنان موضوع بیماری ها و مشکلات روانی موضوعی ارزشمند و نه چندان راضی کننده تلقی می شود. ازدواج یکی از راه حل های بهداشت روح و روان است. ازدواج برای فرد، محبت و مهربانی و آرامش و بهداشت روح و روان فردی، و درنتیجه بهداشت روان اجتماعی را به ارمغان می آورد و آنها را از جایگاه خود به عالی ترین درجات کمال معنوی می رساند. هدف این مقاله بررسی تاثیر ازدواج در تامین بهداشت روان از منظر قرآن است. مکتب اسلام از نظر مبنا و محتوای این موضوع بسیار غنی است و نقش اساسی در تسکین روان است. در نتیجه در این مقاله به بررسی آن دسته از راهکارها و دستوراتی می پردازیم که استرس روانی افراد را از بین می برد و سلامت روانی آنها را در این زمینه تقویت یا تضمین می کند. پژوهش حاضر با روش کتابخانه ای و با استفاده از منابع  کتابخانه ای، مقالات منتشر شده و استفاده از نرم افزارهای قرآنی جمع آوری شده است.

کليد واژه ها: آیات و روایات، ازدواج، بهداشت روان.

 

براي مطالعه و دريافت اصل مقاله به معاونت پژوهش حوزه الزهرا سلام الله عليها مراجعه نماييد.

آثار تربیتی احترام متقابل والدین و فرزندان به يكديگر در سوره اسراء

نام طلبه: نجمیه بیابانی
چکیده

هر جامعه‌ای برای رسیدن به یک وضعیت مطلوب نیاز به قوانین دارد که آنباتوجه به شیوه ی زندگی درهر کشوری تعیین میشوند. خانواده یکی از نهادهای محکم و قابل تأمل است که باید به آن توجه زیادی شود و قرآن کریم در مورد حمایت خانواده، ازدواج، برخورد با یکدیگر، نحوهی زندگی و برخورد زن و مرد دستوراتی وارد شده که با دستیابی و مراجعه به آن مقررات اهمیت تشکیل خانواده در نگرش قرآن کریم تبیین میشود. بنابراین احترام که خواستگاهی عاطفی و احساسی دارد عاملی مهم و اساسی در حفظ تعادل اجتماعی و بقای ارتباط میان دو شخص ویا اشخاص ویا گروه‌های اجتماعی به شمار می آید.هر اجتماعی حتی اجتماع زن و شوهر و خانواده (در این جا شامل فرزندان نیز می‌شود) براساس اصل متقابل قوام می یابد و پایدار می گردد .از این روست که احترام در همه حوزه های اجتماعی از خردوکلان نقش سازنده ایفا می کند.در نتیجه رعایت حقوق متقابل نقش مهمی در تزکیه و بقای خانواده دارد. در این مقاله به روش توصیفی- بنیادی و با گردآوری مطالب به شیوه کتابخانهای و با استفاده از منابع تفسیری روایی و تربیتی احترام والدین در قرآن کریم پرداخته شده است.

کلید واژه: آثار تربیتی، احترام متقابل، سوره اسراء، والدین، فرزندان.

 

براي مطالعه و دريافت اصل مقاله به معاونت پژوهش حوزه الزهرا سلام الله عليها مراجعه نماييد.

 
مداحی های محرم